Stakhoviyu
|
 |
« : 11 Апрель, 2015, 21:00:18 »
|
|
Вітаю!
Купив собі недавно кайт, парафойл Pansh Blaze 2 10m,б/у. В мому місці крім мене катає ще мій друг, який так само як і я майже нічого не знає, тому питаю тут.Проблема в тому, що мій кайт/планка чи хз шо, налаштовано таким чином, що коли я відпускаю планку, кайт набирає тягу, коли тягну на себе, він падає в центр вітрового вікна і здувається. Я спочатку думав, що це так і має бути, бо ніколи на іншому кайті і не катався (крім кайт на ручках ще), а тут один мужик приїхав з крутим кайтом, налаштованим, дав попробувати, і тут я зрозумів що мій кайт зовсім неправильно налаштований. Але цей дядько не знає як налаштувати кайт, тому я пишу тут:)
Як блін його налаштувати?? Розкажу, як я це робив:
прив"язав всі стропи до одного вузла, взяв планку, натягнув її до себе, зробив так, щоб всі стропи були натягнуті, трімер при цьому був відпущений, тобто на саму довгу довжину. Якісь стропи провисали при цьому, я відрегулював їх, зменшивши чи збільшивши довжину стропи, по якій їздить планка. Вже не пам"ятаю як там було саме. Але факт в тому, що зараз кайт працює зовсім неправильно. Підкажіть будь ласка, може я щось роблю не так, чи може проблема в самих стропах на кайті. Ще й кайт б/у, може там нахімічено щось зовсім не те.
P.S. Я вже читав форуми, гуглив і т.д. 
|
|
« Последнее редактирование: 11 Апрель, 2015, 21:05:22 от Stakhoviyu » |
Записан |
|
|
|
Andy-K
|
 |
« Ответ #1 : 11 Апрель, 2015, 22:12:37 »
|
|
Проблема в том что слишком длинные центральные стропы( или слишком короткие управляющие), фойл при натянутой планке приводится в парковочное положение, как легкий путь попробуй затянуть триммер, как более сложный придется колдовать с настройкой длинны строп. А вообще взял бы Аэрос и горя б не знал 
|
|
|
Записан |
|
|
|
sdas
|
 |
« Ответ #2 : 12 Апрель, 2015, 06:58:51 »
|
|
Привет,ну а что же ты ожидал от самого бюджетного фойла? Ты же сам написал "мужик с крутым кайтом" котырый минимум раза в четыре стоит дороже панша вот и результат. А вобще так и есть если в слабый ветер затягивать планку он теряет форму и падает,а в сильный может подорвать даже на отпущеной планке.У меня на новой гире на порыве чикен вместе с лишом вырвало ,тем самым устроив трех километровый забег по пояс в снегу за кайтом.
|
|
|
Записан |
|
|
|
Stakhoviyu
|
 |
« Ответ #3 : 12 Апрель, 2015, 07:58:13 »
|
|
Проблема в том что слишком длинные центральные стропы( или слишком короткие управляющие), фойл при натянутой планке приводится в парковочное положение, как легкий путь попробуй затянуть триммер, как более сложный придется колдовать с настройкой длинны строп. А вообще взял бы Аэрос и горя б не знал
Ну я читав статтю, що при відпущеній планці задні стропи мають трохи провисати. я так і зробив. А коли затягую трімер, виходить стропи провисають добре, але коли я тягну планку на себе, він практично нічого не робить. Я зрозумів, що я хоч в правильному руслі думаю)
А вобще так и есть если в слабый ветер затягивать планку он теряет форму и падает,а в сильный может подорвать даже на отпущеной планке.
То це проблема фойла самого, чи це так заплановано?  Чи неправильно налаштований? Я шось не зрозумів.
Мене теж до речі в сильний вітер при відпущеній планці несе через все поле на жопі
|
|
|
Записан |
|
|
|
sdas
|
 |
« Ответ #4 : 12 Апрель, 2015, 08:07:56 »
|
|
Проблема фойлов если ты не заметил там и страховка крепиться к задним стропам, тоже самое на затянутой планке происходит только в меньшей степени .Как несет,кайт в зените или в зоне тяги?
|
|
|
Записан |
|
|
|
zloilyoha
|
 |
« Ответ #5 : 12 Апрель, 2015, 08:24:44 »
|
|
настрой его в 4-5 м/с так, чтобы он, на отпущеном тримере и при полностью закрытой планке в анхук, свободно висел и не падал на жопу от зенита до 45градусов
|
|
« Последнее редактирование: 12 Апрель, 2015, 12:19:21 от zloilyoha » |
Записан |
|
|
|
Alexxx1079
|
 |
« Ответ #6 : 12 Апрель, 2015, 10:07:20 »
|
|
для начала настрой планку на одинаковую длину строп.а потом уже переходи к подкупольной
|
|
|
Записан |
wild wind hunter
|
|
|
Stakhoviyu
|
 |
« Ответ #7 : 12 Апрель, 2015, 18:47:04 »
|
|
Как несет,кайт в зените или в зоне тяги?
Коли він в зеніті, в принципі він не несе, ну хіба що коли дуже сильний вітер, >10м/с. Я катаюсь на маунтейнборді, коли кайт в зоні вітрового вікна, градусів 45, планка при цьому десь посередині, а коли я її відпускаю, то тяга стає нереальною і я лечу а потім падаю за кайтом. А коли кайт в зеніті, я тягну планку на себе, він починає опускатись на градусів 10-20, я пускаю планку і підлітаю. Ну це я так вчився пригати, думав що так і має бути, поки не спробував на надувному кайті, нормально налаштованому, де, де б той кайт не був, в зеніті чи в центрі вітрового вікна, пускаєш планку і він собі легенько йде в зеніт. З моїм кайтом мене тягнуло б по всьому полі вже.
настрой его в 4-5 м/с так, чтобы он, на отпущеном тримере и при полностью закрытой планке в анхук, свободно висел и не падал на жопу от зенита до 45градусов
закрита планка в анхук, це як зрозуміти, натягнута на себе?
для начала настрой планку на одинаковую длину строп.а потом уже переходи к подкупольной
яка це "подкупольная"?
Блін, що більше дізнаюсь, тим менше знаю)
Принцип налаштування я зрозумів, але от думаю чи з довжиною депауерної стропи в мене все ок...
Завтра якщо буде хоч трохи вітер, спробую налаштувати і зняти відео, може хтось побаче помилку.
А може є хтось з Умані, мені до Умані 80 км, я вже готовий приїхати на якйсь один урок з азів кайтінгу. Просто в нас в місті це диковинка, ніяких інструкторів не існує, а їхати кудись спеціально вчитись часу немає.
|
|
|
Записан |
|
|
|
Stakhoviyu
|
 |
« Ответ #8 : 12 Апрель, 2015, 18:50:17 »
|
|
В принципі ось відео, перший раз попробував на борді з кайтом їхати, але тут зовсім не видно самого кайта https://www.youtube.com/watch?v=3zDRpmyjuAE
|
|
|
Записан |
|
|
|
|
Stakhoviyu
|
 |
« Ответ #10 : 12 Апрель, 2015, 19:59:06 »
|
|
|
|
|
Записан |
|
|
|
kiteroma
|
 |
« Ответ #11 : 12 Апрель, 2015, 22:02:16 »
|
|
хай хтось тебе на відео зніме, бо від Твого відео користі нуль
|
|
|
Записан |
|
|
|
Stakhoviyu
|
 |
« Ответ #12 : 12 Апрель, 2015, 22:21:27 »
|
|
хай хтось тебе на відео зніме, бо від Твого відео користі нуль
знайшов відео, якраз з самого початку видно як мене кайт тягне, коли я пускаю планку https://www.youtube.com/watch?v=EHxk5bHbnF8&feature=youtu.be
|
|
|
Записан |
|
|
|
tolik
|
 |
« Ответ #13 : 13 Апрель, 2015, 06:57:10 »
|
|
Судя по видео кайт более менее адекватно летает, но то так гадалка по фотографии. Нужно больше видео со стороны, где видно сам кайт. По настройке длины строп,как писали выше, тример, планка отпушена, стропы должны быть одной длины. Проблема видеться в неумении пользоваться самим кайтом. Посмотри обучающие видосы и делай поправку ,то это фойл,детка  . Основные моменты: при полностью затянутой планке на себя кайт падает в центр ветрового окна(так происходит парковка кайта), при запуске кайта затягивай тример, чтоб он легче взлетел, при катании резко не дергай за планку, держи ее примерно в одном положении, все делай плавно и размеряно, при заходе на прыжек делай его с запаздыванием, переводиш кайт, небольшая пауза, толкаешся на маунте, и во время толчка тянеш планку. Во процессе прыжка нужно успевать возвращать кайт по ходу твоего движения,чтоб не получались качельки.
|
|
|
Записан |
|
|
|
sdas
|
 |
« Ответ #14 : 13 Апрель, 2015, 07:59:55 »
|
|
Да и прыжки на мою думку лучше учить на балонике и на воде, а то после какого то прыжка над земной поверхностью может навсегда пропасть интерес к кайту да и к спорту в принципе. 
|
|
|
Записан |
|
|
|
|